NKVV tegen Borger gestaakt na 76 minuten bij nipte voorsprong voor Borger.

Het duels tussen NKVV en Borger moet nog worden uitgespeeld, de scheidsrechter viel een kwartier voor tijd geblesseerd uit.

Foto Alle Oldenbeuving, Benjamin Mazeau, hier aan de bal, schoot Borger op voorsprong vanaf de penaltystip.

Afgelopen zaterdag stond er voor SV Borger een inhaalduel gepland, dit tegen de nummer vijf van de competitie NKVV. Bij winst zouden de groenhemden definitief de eerste periodetitel in de wacht slepen, maar een kuitblessure van de scheidsrechter gooide echter roet in het eten. Er waren op dat moment 76 minuten gespeeld en Borger leidde met 1-2, maar zal voor de resterende 14 minuten terug moeten naar Dalerpeel.

De wedstrijd ging later van start dan gepland. De kleuren van de wedstrijdtenues kwamen teveel overeen en een kleine discussie volgde, waarop Borger maar besloot om de warming-up shirts aan te trekken. De eerste helft was matig van beide kanten en leverde geen spectaculair schouwspel op. Beide ploegen kregen kleine kansjes op de openingstreffer, maar een goede redding van Jasper Lubbers voorkwam dat NKVV kon scoren. Aan Borger kant was Gijs Roda vlakbij een treffer maar zijn schot zou voorlangs gaan. In de 30e minuut was het wel raak voor de koploper, de gegeven strafschop (na een overtreding op Gijs Roda) werd feilloos binnen geschoten door Benjamin Mazeau. Dit zou tevens de ruststand zijn.

Wedstrijd gestaakt

Kort na rust zou Borger iets overkomen wat tot nu toe niet vaak gebeurde in dit seizoen, namelijk een tegentreffer incasseren. We telden de 50e minuut toen Ron Weggen van NKVV in de kruising raak schoot, onhoudbaar voor doelman Jasper Lubbers. Borger leek door deze goal even van slag, maar pakte na enkele minuten de draad weer op. Het drong NKVV terug op eigen veld en kreeg ook kansen. Zo schoot Robert Oosting na een goede individuele actie in het zijnet en belandde er nog een bal op de paal. Het was wachten tot de 68e minuut, waar Borger opnieuw op voorsprong kwam. Een corner werd slecht verwerkt door de thuisploeg en belande op randje zestien voor de voeten van Bonne Timmer, die op zijn beurt verwoestend uithaalde. 1-2. Na 76 minuten spelen raakte de scheidsrechter geblesseerd en dus kan Borger nog voor 14 minuten terug naar Dalerpeel om de overwinning definitief veilig te stellen.

Foto’s Alle Oldenbeuving: NKVV – Borger