Terug in de tijd: Loon naar werken voor Gieterveen

Gieterveen maakte een achterstand goed tegen PJC en promoveerde daardoor naar de 4e klasse.

Maarten Mulder (3) en Jesse Nijhuis vieren de bevrijdende 1-0…

Gieterveen heeft het geflikt: de groenhemden promoveren dik verdiend naar de vierde klasse! In eigen huis moesten de mannen van Aryan Doldersum een 2-1 nederlaag tegen PJC wegpoetsen en zij deden dit overtuigend. Nadat Maarten Mulder met zijn openingsdoelpunt zorgde voor een verlenging, maakte de thuisploeg het in deze verlenging af: 3-0. Door een tweede goal van Mulder en een prachtige treffer van Rideon de Vries spelen de Gieterveners komend seizoen voor het eerst sinds 2001 weer in de vierde klasse. Voor de gasten uit Nieuwe Pekela is het uithuilen en zij mogen het volgend seizoen opnieuw in de vijfde klasse proberen.

Mentink sterk

Door schorsingen voor Bert Hut en Jerremy Weerts moesten beide trainers deze middag hun opstelling aanpassen ten opzichte van de week daarvoor. Bij PJC werd Bert Hut vervangen door broer Harold en bij Gieterveen werd er een basisplaats ingeruimd voor Casper Mentink. Laatstgenoemde had de schone taak om Erwin Buurmeijer te schaduwen en deed dit met verve. De vedette van de Pekelders kwam er in zijn laatste wedstrijd niet of nauwelijks aan te pas.

Stuk minder

In tegenstelling tot de heenwedstrijd in Nieuwe Pekela begon het duel op sportpark ‘de Hoogkaamp’ een stuk minder. Gieterveen drong wel iets meer aan en zag Bart Caspers al snel voorlangs schieten, maar het was vooral onrustig. PJC had in de openingsfase iets meer rust in het spel en was veel in balbezit, maar ook zij maakten vaak de verkeerde keuze. En ook omdat scheidsrechter De Vries genoodzaakt was het spel regelmatig stil te leggen, werd het voetbal er niet beter op. Na een kleine 25 minuten spelen werd het ook onrustig in het strafschopgebied van keeper Van Dijken. De doelman had moeite met een vrije trap van Bert Meijer, maar bracht redding op de rebound van Bart Harms. Even later kreeg diezelfde Harms de bal zomaar in de voeten geschoven door de Gieterveen-keeper, maar ook nu kwam hij niet tot scoren.

Twee keer lat

Gieterveen leek voor de rust vooral last te hebben van de spanning en mede hierdoor kwam de thuisploeg niet tot uitgespeelde kansen. Verder dan een schot van Bert Kupers dat ruim over het doel zeilde kwamen zij tot de veertigste minuut dan ook niet. Op dat moment volgde namelijk een goede actie van Wilte Nijhuis, die zijn inzet via keeper Bakker tot twee keer toe op de lat zag belandden. In de blessuretijd van de eerste helft was broertje Jesse Nijhuis nog dichtbij de openingstreffer, maar na een vrije trap van Niek Drent kwam hij net te kort om de rebound te verzilveren.

Meering belangrijk

De eerste tien minuten na rust gingen gelijk op en behalve een schot voorlangs van Bart Harms vielen er geen kansen te noteren. Na een uur spelen bracht trainer Doldersum zijn eerste wissel binnen de lijnen. Kevin Meering, die de laatste maanden niet meer speelde vanwege een liesblessure, verving Casper Mentink en door zijn inbreng ging het weer lopen bij de gastheren. Meering verdeelde het spel met mooie passes, maar was verdedigend ook van grote waarde. Hij zette zijn ploeg neer en hield de controle over Buurmeijer.

Mulder scoort

Naarmate de tweede helft vorderde werden de ruimtes steeds groter en speelden beide ploegen veelal de lange bal. Tot goede kansen leidde dit opportunisme niet, maar het bleef voor beide keepers wel oppassen geblazen bij schoten van Caspers en Hut. Door de 0-0 stand ging Gieterveen natuurlijk steeds meer aandringen en schoof verdediger Maarten Mulder door naar de voorste linie. Tien minuten voor tijd resulteerde dit in de 1-0 voorsprong voor de groenhemden, via diezelfde Mulder. Na een schot op de paal van Jesse Nijhuis belandde de bal voor zijn voeten en het was een koud kunstje deze binnen te schieten. Met deze stand moest er verlengd gaan worden en dus ging Gieterveen nog op zoek naar een beslissing in de reguliere speeltijd. Ondanks het inbrengen van spits Rideon de Vries en het vele balbezit kwam deze er niet en dus moest er verlengd gaan worden.

Verwoestend raak

Tijdens de verlenging liepen beide ploegen op hun tandvlees, maar dit weerhield hen er niet van op zoek te gaan naar een doelpunt. Voor PJC was Bart Harms dichtbij, maar zijn pogingen werden verijdeld door Van Dijken. In diezelfde minuut schoot De Vries over, op aangeven van Jordi Bakker. De Vries zou echter nog wel een hoofdrol opeisen in deze eerste verlenging. In minuut 101 werd zijn voorzet namelijk niet goed verwerkt door keeper Bakker, waarna Maarten Mulder zijn tweede van de middag binnen kon koppen en Gieterveen daarmee op 2-0 zette. Met deze stand was promotie een feit voor de groenhemden. Bert Meijer kreeg vlak daarna een enorme kans om de stand over twee wedstrijden gelijk te trekken, maar oog-in-oog met de afzwaaiende Van Dijken miste de routinier. In de blessuretijd van de eerste verlenging schoot Rideon de Vries de hoop aan PJC-zijde letterlijk aan flarden. Hij kon alleen door richting strafschopgebied, legde niet breed maar schoot de bal verwoestend raak in de korte hoek: 3-0.

Klasse hoger

Hierdoor was de kans op promotie vervlogen voor PJC en kreeg Erwin Buurmeijer een welverdiende publiekswissel. In de tweede verlenging gingen de Pekelders er nog wel voor, maar waren de beste kansen voor de thuisploeg. Tot drie keer toe dwong Kevin Meering met een prachtige vrije trap de keeper tot een redding en ook de aanvallers De Vries en Nijhuis hadden nog de vierde Gieterveen-treffer op de schoen. Dit zou echter alleen maar zijn voor de statistieken, want door deze overtuigende 3-0 overwinning spelen de Drenten volgend seizoen een klasse hoger, onder leiding van de nieuwe trainer Jordi Nijgh.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond laat karrevracht aan kansen liggen tegen Pesse maar wint wel

Valthermond mistte veel kansen tegen Pesse, maar won uiteindelijk wel al was de score ...

Programma dinsdag 22 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die dinsdag 22 maart op het programma staan.

Gasselternijveen met tien ten onder in Zandpol

Na de nederlaag van Gasselternijveen in de burenruzie met GKC uit het openingsweekend gingen ...