Terug in de tijd: Gelijkspel tussen tussen Nieuw Buinen en Rolder Boys ontsierd door rode kaarten

Drie rode kaarten maar liefst in het duel tussen Nieuw Buinen en Rolder Boys, Nieuw Buinen hield nog net een punt over aan het duel.

Nieuw Buinen heeft aan het duel met Rolder Boys een punt over gehouden. Daar leek het uiteindelijk niet op uit te draaien, maar in de slotminuten kreeg Nieuw Buinen bij een 0-1 achterstand de gelijkmaker in de schoot geworpen. Daarnaast werd het duel ontsierd door drie rode kaarten, twee voor Rolder Boys en een voor de thuisploeg.

In de eerste helft waren de betere mogelijkheden voor het hogere geklasseerde Rolder Boys, maar de gasten kwamen niet tot scoren. Dat lukte de thuisploeg eveneens niet en dus werd er met de brilstand gerust. Kort na de pauze moesten de gasten verder met tien man nadat Rik de Lange zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg voorgeschoteld.

Rode kaarten

Dat bleek niet de enige rode kaart te zijn, want na iets meer dan een uur spelen mocht ook Jeroen Knol de douche opzoeken na een directe rode kaart. Een tiental minuten later had ook Nieuw Buinen rood te pakken en mocht Thijs Hateboer de kleedkamer op gaan zoeken. Ondanks het overtal voor de thuisploeg scoorde het negental uit Rolde de 0-1 via Niels Stoffers. Daarmee leek de overwinning naar Rolder Boys te gaan, maar in de slotminuten kreeg Mark Schreuder de gelijkmaker op een presenteerblaadje. Schreuder scoorde en bezorgde zo Nieuw Buinen toch nog een punt.