Terug in de tijd: Gebroeders Polloshka: motoren van Nieveen

De gebroeders Artor en Andi Polloshka spelen een belangrijke rol bij Gasselternijveen.

Artor (l) en Andi Polloshka gaan met Gasselternijveen voor een periodetitel…

Kinderen van de club waren het, totdat vader en moeder Polloshka besloten om van Gasselternijveen naar Stadskanaal te verhuizen. Op dat moment koos Artor (20) voor het oranje-wit van Nieuw Buinen, terwijl Andi (19) in zijn woonplaats ging voetballen: hij meldde zich aan bij SJS. Na enkele jaren bij deze clubs besloten de gebroeders weer in het vertrouwde rood-wit te gaan spelen. En niet zonder succes, want samen maakten ze negen van de zeventien Nieveenster treffers.

Verbeteren

En toch zijn de beide studenten niet tevreden over de prestaties tot nu toe. Andi: “Wanneer ik iets zorgvuldiger om was gegaan met de kansen die ik gekregen heb, dan had ik al minimaal tien goals gemaakt.” Broer Artor is het helemaal met Andi eens: “Hij is wel een echte spits die op het goede moment op de juiste plaats staat, maar zijn afronding moet gewoon nog beter. Koppen gaat hem overigens wel goed af!” Artor, centrale middenvelder, geeft vervolgens aan wel tevreden te zijn met zijn doelpuntenproductie, maar de plaats van het team op de ranglijst staat hem tegen: “Wanneer we als team meer doelpunten zouden maken, dan konden we het PJC en Wedde écht moeilijk maken. Nu staan we slechts vierde.”

Andi

Wanneer we Andi vragen naar de reden waarom hij niet voor een plaatsje in de eerste selectie van SJS ging, maar terugkeerde naar Gasselternijveen, heeft hij een helder verhaal: “Ik speelde met SJS tegen Gasselternijveen toen ik benaderd werd door iemand van Gasselternijveen. Op dat moment had Artor al besloten om de stap naar Nieveen te maken, dus dat gaf voor mij de doorslag. Het is natuurlijk altijd leuk om gevraagd te worden, want ik dacht eerst dat er een grap gemaakt werd, haha.”

Artor

Als gezegd: Artor was eerder met zijn beslissing. Een beslissing die heel anders uitpakte dan hij vooraf had gedacht: “Het doel was om met drie vrienden in het eerste elftal van Gasselternijveen te gaan spelen.” Maar één vriend koos uiteindelijk voor Gieterveen. Een andere vriend scheurde vlak voor de zomerstop zijn voorste kruisband. En de derde vriend hing kort geleden zijn voetbalschoenen aan wilgen. De student Financial Service Management hierover: “Natuurlijk is dat zuur. Maar ik heb absoluut geen spijt van mijn besluit om toch naar Gasselternijveen te gaan. Ik speel alsnog in een leuk team waarmee ik vol voor een periodekampioenschap ga!”

Onmisbaar

De beide spelers, die hun roots in Kosovo hebben liggen, bestempelen zichzelf niet als onmisbaar in de jacht naar promotie. Artor heeft hiervan het duidelijkste voorbeeld: “Afgelopen zondag speelde ik slecht en werd ik in de rust gewisseld. Uiteindelijk werd THOS met 6-2 verslagen. Dan weet ik genoeg.” Andi maakt in de wedstrijd tegen de ploeg uit Beerta overigens twee treffers, waardoor hij wel een groot aandeel in de winst had: “Natuurlijk zijn mijn goals belangrijk, maar spelers als Edward MacDonald en Jörgen Nieboer zijn wat mij betreft jongens die je meer mist wanneer ze er niet zijn. Zij nemen het team echt op sleeptouw.”

PJC en SPW

Wanneer we de Polloshka’s vragen verder te kijken naar de rest van het seizoen, dan weten ze feilloos de krenten in de pap te benoemen. Andi: “Tegen PJC hebben we nog wat goed te maken. We verloren daar met 3-0, maar dat kwam mede door twee grote fouten aan onze kant.” Artor zoekt het nog iets dichter bij huis: “De eerste wedstrijd tegen SPW vond ik erg leuk, dus naar de return op ons eigen sportpark kijk ik erg uit!” En wat de in Stadskanaal woonachtige gebroeders betreft wordt er de na de winterstop veel gescoord én gewonnen. Andi geeft aan op minimaal vijftien treffers uit te willen komen, terwijl Artor zich (via de periodetitel) richt op een plaats in de vierde klasse.

Oordeel van de trainer
Roeland Deuring, trainer van Gasselternijveen geeft aan erg blij te zijn met de komst van de gebroeders Polloshka: “Het zijn heel verschillende spelers, maar stuk voor stuk zijn ze erg bruikbaar. Artor is een echte voetballer, die ik technisch gezien tot de beteren van mijn selectie reken. Andi heeft een neusje voor de goal en is op die manier belangrijk.” Toch ziet de oud-prof van Heracles Almelo nog wel ruimte voor verbetering: “Andi moet wennen aan de stap naar het seniorenvoetbal, maar pakt het goed op. Toch is er nu nog sprake van ‘jonkheid’ in zijn spel.” Deuring ziet dat Artor verder is dan zijn broertje: “Maar Artor leunt iets te veel op zijn talent. Wanneer hij meer pit en agressie in zijn spel legt, dan is hij echt veel te goed voor de vijfde klasse!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordie Hoeksema: “Ik zie SPW dit seizoen promoveren”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Terug in de tijd: De liefde voor de bal gaat diep bij Frank Pilon

Frank Pilon is een liefhebber van het amateurvoetbal en ziet de toekomst van Sellingen ...