Patrick Veldman loodst Gieten met vijf treffers langs SPW

Gieten was duidelijk een maatje te groot voor SPW. Patrick Veldman beleefde een mooie middag en scoorde maar liefst vijf keer voor de thuisploeg.

De Kanaalstreekderby tussen Gieten en SPW is geëindigd in een ruime 7-2 overwinning voor de thuisploeg. De Gietenaren waren duidelijk een maatje te groot voor de Knoalsters en stonden bij rust al met 4-1 voor. Met name spits Patrick Veldman was een plaag voor de tegenstander, de aanvaller scoorde maar liefst vijf keer.

Het was de middag van Veldman  in Gieten, die binnen het half uur een loepzuivere hattrick achter zijn naam had staan. SPW deed daarna nog wel wat terug via Rodan Farrell, maar opnieuw was Veldman nog een keer trefzeker voor de rust en gingen beide ploegen met een 4-1 tussenstand aan de thee.

Ook in de tweede helft was Gieten de bovenliggende partij en ging het nog op jacht naar meer. De score werd dan ook uitgebreid via David Modderman naar 5-1 en ook Veldman pikte in de tweede helft nog maar eens een doelpuntje mee. Een enorme monsterscore leek in het verschiet te liggen, maar de thuisploeg leek het na de 6-1 ook wel prima te vinden. In de slotfase scoorden beide ploegen nog een keer. Bram Poelman maakte er 6-2 van, waarna het slotakkoord voor Modderman was weggelegd: 7-2.