Onstwedder Boys laat zege glippen tegen tiental van DKB

Onstwedder Boys leek de zege voor het grijpen te hebben tegen DKB, maar kreeg tegen het tiental van de gasten de deksel op de neus.

Wist Onstwedder Boys vorige week nog in extremis te winnen van SJS, daar kreeg het deze week zelf de deksel op de neus. De Boys leken tegen het tiental van DKB op een overwinning af te stevenen, maar gaven een 3-2 voorsprong weg en zagen de gasten uit de Krim in extremis tot overmaat van ramp ook nog de 3-4 binnen schieten vanuit een vrije trap.

Met DKB trof Onstwedder Boys voor de tweede week op rij een potentiele titelkandidaat voor dit seizoen. De eerste helft ging het aardig gelijk op tussen beide ploegen en kwamen beiden ook tot een aantal mogelijkheden. Zo stuitte Harm Visser op DKB-goalie van de Wetering en moest Rein Koudstaal in actie komen bij een poging van Luuk Boer. Halverwege de eerste helft was het DKB dat als eerste tot scoren wist te komen deze middag. Een prachtig schot van Remco Kerssies was Koudstaal te machtig en zeilde binnen: 0-1. Niet veel later mocht DKB-trainer Jan Otto Benjamins plaats nemen achter de omheining wegens commentaar op de leiding. Gescoord werd er vervolgens niet, waardoor DKB met een voorsprong aan de thee ging.

Twee strafschoppen

Na de pauze ontbrandde de wedstrijd en was het snel raak voor de thuisploeg, die de achterstand omzette in een voorsprong. Onstwedde kreeg een strafschop, nadat Rutgert Tipker werd gevloerd binnen de beruchte lijnen. Gerwin de Wijk faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Even later werd het ook 2-1 voor de Boys na een goede aanval over de linkerflank waarbij Anne Wilzing de bal bij Visser bezorgde. De middenvelder haalde uit en schoot via de paal binnen: 2-1. Heel lang kon de thuisploeg niet genieten, want ook aan de kant van Onstwedde ging de bal op de stip na een overtreding van Ricardo Buitelaar. De penalty werd eerst door Berny Renken op de paal geschoten, maar in tweede instantie kon Renken alsnog scoren: 2-2.

Onstwedder Boys laat zege glippen

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd zich gunstig gaan te ontwikkelen voor Onstwedder Boys. Bij DKB mocht Freek Postema met rood inrukken, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld wegens onsportief gedrag. Een vrije trap die daarop volgde werd benut door Sem Nieuwenhuis, waardoor Onstwedde leidde met 3-2. De gasten stroopten de mouwen met tien man echter nog even op en kwamen vlak voor tijd op gelijke hoogte, nadat Jordy Zandwijk vanuit een lange bal het leder over Koudstaal heen wist te stiften: 3-3. Een domper voor Onstwedder Boys, dat daarna zelfs helemaal het deksel op de neus kreeg. Een vrije trap werd in blessuretijd op schitterende wijze binnen geschoten door Erik Groen, waardoor Onstwedder Boys gedesillusioneerd en met lege handen achter bleef: 3-4.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger kan niet stunten tegen Nieuwleusen

Op het kunstgrasveld van Nieuwleusen heeft Borger niet voor een stuntje kunnen zorgen. De ...

Onstwedder Boys doet goede zaken met zege op Wildervank

Onstwedder Boys wist te winnen van Wildervank en blijft bovenin meedoen in de zaterdag ...

TEVV raakt achterop

TEVV heeft na de winterstop nog niet gewonnen en nu moest het onderspit worden ...