Gasselternijveen eervol ten onder tegen tweedeklasser Marum

Gasselternijveen verloor weliswaar nipt van Marum, maar speelde verder een uitstekende bekerwedstrijd.

Gasselternijveen heeft een uitstekende bekerwedstrijd gespeeld tegen zaterdag tweedeklasser Marum. De vierdeklasser weerde zich kranig tegen Marum en had wellicht een penaltyserie verdiend, maar kreeg dat niet. Nieveen ging na 90 minuten nipt ten onder en verloor met 2-1.

De mannen van Gasselternijveen-trainer Robert Oosting, die het vandaag moesten doen zonder sterkhouders Eelsing en Hatzmann hadden een prima tactisch plan tegen zaterdag 2e klasser Marum. De eerste twintig minuten overleven was het doel om daarna lekker in de wedstrijd te komen en dat lukte. Sterker nog, Wessel Koomans, tot tweemaal toe, en Jasper Kuiper gingen alleen op de goalie af van Marum maar faalden in hun afwerking. Ook Marum kreeg twee goede kansen, maar de 17-jarige doelman Timon de Heij redde bekwaam. De ruststand was 0-0.

Gelijkwaardig

Na rust kwam Marum iets sterker uit de startblokken en kwam het via een standaardsituatie op 1-0 via Jurn Wagenaar. Gasselternijveen ging op zoek naar de gelijkmaker en Koomans tekende met een prachtige kopbal voor de 1-1. Daarna golfde het spel heen en weer en liet Gasselternijveen vaak bij momenten zien niks minder te zijn dan 2e klasser Marum.  Na knullig balverlies op het middenveld was het helaas marum dat doel trof en de stand op 2-1 zette via Delano Dussel. Gasselternijveen ging daarna risico’s nemen en kreeg twee hele mooie kansen om te scoren via Niek Poppinga en de goed ingevallen Thijmen Hommes. Helaas vielen de kansen net niet in het voordeel van Nieveen. Gasselternijveen had een penaltyserie zeker verdiend en kan terug kijken op een geweldige teamprestatie. De Nieveensters kregen de welverdiende complimenten van Marum en gingen met een voldaan gevoel huiswaarts in de bus naar Gasselternijveen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC heeft geen kind aan Zandpol

Na de overwinning van vorige week op concurrent Gieterveen gaat HOC fier aan kop ...

Titan onderuit tegen Sleen in seizoensouverture

Titan kende een valse competitiestart tegen Sleen, het kreeg wel voldoende kansen op een ...

Buinen pakt tegen VIOS langverwachte zege

De spelers en begeleiders van Buinen moesten flink graven in hun geheugen om de ...