Borger boekt verdiende overwinning op SVBO

Borger won de thuiswedstrijd tegen SVBO en heeft daardoor de aansluiting weer gevonden met de bovenste ploegen in 4D.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-spits Luuk Kenter had in de eerste helft pech dat de lat een treffer in de weg stond.

Een koude bries, motregen, een slechte grasmat en geen publiek langs de lijn. Dat zijn niet de ingrediënten die je wilt zien bij een wedstrijd tussen twee ploegen die bovenin mee willen draaien in deze klasse. Het werd geen onaardige wedstrijd met uiteindelijk de thuisploeg als terechte winnaar.

Borger kon vandaag weer beschikken over een aantal belangrijke krachten die terugkeerden van blessures. En de ploeg leek ook te beseffen dat het vandaag moest gebeuren, na een serie zwakke wedstrijden waarbij van de laatste vier wedstrijden er drie werden verloren. De groenhemden begon voortvarend aan de wedstrijd en zetten SVBO vanaf de eerste minuut onder druk. Dat resulteerde al snel in een hele grote kans: Bonne Timmer verscheen oog in oog met SVBO-doelman maar wist hem niet te verschalken.

Deksel op de neus

Het bleef niet bij deze kans, in het eerste kwartier had Borger de mogelijkheid om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo kwam Hendrik Gustin in kansrijke positie, maar ook hij vond de SVBO-doelman op zijn pad. En de grootste kans was nog wel voor spits Luuk Kenter, die de bal in een rebound voor zijn voeten kreeg maar voor een leeg doel hard op de lat schoot. Een welbekende voetbalwet kwam een aantal minuten later uit. Waar Borger een handvol 100%-kansen om zeep had geholpen, was het aan de andere kant meteen raak bij het eerste schot op doel. Borger verdedigde de bal niet goed uit en deze kwam voor de voeten van een SVBO-speler. Zijn van richting veranderd schot liet Borger-doelman Haandrikman kansloos en zo stond het na 17 minuten spelen 0-1 in plaats van 3-0. De thuisploeg was hierna ook even van slag en er sloop wat angst in de ploeg en de slordige fase die volgde zorgde ervoor dat SVBO wat gemakkelijker begon te voetballen. Borger begon deze fase meer in te zakken met het idee om het spel compacter te maken. Veel kansen waren er in deze fase voor beide partijen niet te noteren. Tien minuten voor rust kwam er weer een opleving in het spel van de thuisploeg. Spits Gijs Roda sprintte weg bij een verdediger, omspeelde de doelman en de afgeketste bal werd door Melvin Ottens beheerst binnengeschoten: 1-1. Met deze stand gingen beide ploegen ook aan de warme thee.

Prachtige steekbal

Na rust zag de verslaggever een wedstrijd die in evenwicht was. Er werd veel strijd geleverd van beide kanten maar grote kansen bleven uit. In de 61e minuut werd Floris Hiddink ingebracht voor Luuk Kenter. Hiddink kwam achter de spitsen te spelen en Hendrik Gustin kwam voorin te spelen. De wissel bracht wat nieuw elan en de aanvallen van Borger werden weer gevaarlijker. In de 70e minuut gaf Floris Hiddink een prachtige steekbal op Hendrik Gustin die de doelman omspeelde en beheerst de 2-1 binnen schoot. Borger had wat het wilde en hoewel SVBO in het laatste kwartier nog wel wat meer aandrong wist het niet tot kansen te komen. Aan de andere kant onstond er veel ruimte en leek Melvin Ottens de wedstrijd vlak voor tijd definitief op slot te gooien. Zijn stiftbal belandde echter in het zijnet en zo floot scheidsrechter Dobma even later af bij 2-1.

Na de wedstrijd was er toch wel opluchting aan de kant van Borger. Nu is het zaak om voor de winter nog een goede reeks neer te gaan zetten tegen sterke tegenstanders. A.s. dinsdagavond wacht Borger de eerste zware kluif wanneer DKB op bezoek komt. De ploeg uit De Krim maakte afgelopen zaterdag veel indruk door koploper SJS met maar liefst 6-0 te verslaan. De wedstrijd op sportpark De Drift begint dinsdagavond om 19:30 uur.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – SVBO

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eext blijft koploper na late zege op Heiligerlee

Eext won ook van Heiligerlee en boekte daarmee alweer de derde overwinning op rij.

SPW wint op discutabele wijze van Gieterveen

SPW won op discutabele wijze van Gieterveen, maar deed daarmee wel goede zaken.

Gasselternijveen op matchpoint voor promotie naar 3e klasse

Gasselternijveen deed uitstekende zaken met de overwinning op Balkbrug en zag concurrent Schoonebeek verliezen.