Overzicht zaterdag 5e klasse F: SETA pakt koppositie terug, Westerlee haalt uit

SETA heeft de koppositie weer terug in 5F na de overwinning op Damacota, Westerlee was goed op schot.

Damacota – SETA: 1-3

Het lijkt wekelijks stuivertje wisselen in 5F om de koppositie. Deze zaterdag pakte SETA in ieder geval voor een week de koppositie weer terug. De Setanen wonnen zelf hun uitwedstrijd bij Damacota en zagen een aantal concurrenten niet in actie komen vanwege corona. SETA kwam in de eerste helft op voorsprong via Jeroen Buurke, maar zag de ploeg uit Nieuwe Pekela voor rust langszij komen door een goal van Martin Pinkster. In de tweede helft was het opnieuw Buurke die SETA op voorsprong bracht. Denny Feiken besliste een aantal minuten later het treffen met een rake kopbal: 1-3.

Harkstede – Westerlee: 1-6

Westerlee kende geen genade met Harkstede en schoot het halve dozijn treffers vol. Jesper Brouwer werd de man van de wedstrijd met drie goals achter zijn naam. Robbert Wester, Remon IJzer, en Martin Edens namen de andere drie doelpunten voor hun rekening. Dennis Eising was trefzeker voor de thuisploeg.

Muntendam – BATO: 3-4

BATO trok in een doelpuntrijke wedstrijd de overwinning naar zich toe. De Winschoters wonnen met 3-4 op bezoek bij Muntendam. Bij BATO waren vier verschillende doelpuntenmakers te noteren. Timo Hilverts, Sem Dargel, Roy Zweep en Jonathan Edens hielpen de Winschoters aan de zege.

ZNC – Erica ’86: 4-1

ZNC kende geen moeite met hekkensluiter Erica ’86. Na een half uur spelen maakte Jeffrey van der Veen 1-0, waarna direct erop ook de 2-0 volgde van Nick van der Vegt. Diezelfde van der Vegt tilde na rus de score na 3-0. Erica scoorde in de slotfase nog wel tegen via Rutger Hoge, maar zag Rodi Bosgraaf namens de thuisploeg de eindstand op 4-1 te bepalen.