SJS boekt cruciale ‘gestolen’ overwinning

SJS boekte een hele belangrijke overwinning op HS ’88 en doet nog volop mee om de titel in 4D.

Een gestolen overwinning noemen ze dat, maar daar maalde achteraf niemand om bij SJS. Mag het ook een keertje? Daar waar in Hoogezand HS’88 de gelukkigste was met de gelijkmaker in de dying seconds, was het vandaag SJS wat in de laatste tien minuten van de wedstrijd de overwinning naar zich toetrok. Een cruciale driepunter om mee te blijven doen in de strijd om promotie.

Vooraf was het duidelijk, het team dat als de winnaar van het veld zou stappen bleef in het spoor van koploper WVV en uitdager SV Borger. Met drie O19-spelers op de bank (Tam, Bos en Wientjes), de van een blessure teruggekeerde Venema en goalgetter Springer vanaf de 2e helft erbij gingen de volgende elf namen de strijd aan: De Jonge, Kingma, Zuidema, Kroese en Tolner; Timmer, Rijkens en Boels; Dos Santos, De Koe en Heidema.

Foutenfestival

Scheidsrechter Mustafa floot voor de aftrap en de topper tussen de nummers drie en vier van de ranglijst was begonnen. Over de eerste helft kon iedereen het vrij snel eens zijn. Het was aftasten en een foutenfestival aan beide kanten. Echt hele gevaarlijke momenten waren er niet voor beide doelen. Het leek of de spanning de spelers in de greep had. Het spel ontspon zich op het middenveld en er werd veel strijd geleverd, maar tot goed voetbal kwam het nauwelijks. Eén gele kaart viel aan de kant van de bezoekers en verder eindigde het eerste bedrijf hoe het begon, met een 0-0 stand.

SJS mazzelt

In de tweede helft bleef aanvoerder Zuidema noodgedwongen achter de in de kleedkamer met maagklachten. Venema kreeg zijn vertrouwde band weer om en mocht plaatsnemen in de laatste linie. Een vertrouwd gezicht, behalve dat zijn maatje naast hem nu juist weer buiten de lijnen terechtkwam. Met Kroese, ook al niet okselfris uit de eerste helft gekomen, vormde hij uiteindelijk het centrale duo. Het was HS’88 dat uit de startblokken schoot in de tweede helft. Volle pressing op de linies van SJS. Eerst was het Dos Santos met het eerste geel aan de Knoalster zijde, maar niet veel langer daarna kwam HS’88 gevaarlijk door via de rechterkant. De voorzet dwarrelde zo op de dwarsligger boven doelman De Jonge. SJS kwam goed weg. In de volgende tegenstoot via de linkerflank smoorde een schot in de doelmond en kon ternauwernood worden uitverdedigd door Venema.

SJS stelde daar bitter weinig tegenover, waar het niet dat Dos Santos het eerste schot op doel losliet. De bal werd een eenvoudige prooi voor de doelman. In de 62e minuut kreeg HS’88 een vrije trap op een meter of twintig van het SJS-doel. Doelman De Jonge stond als aan de grond genageld, maar zag tot zijn en ieders geluk aan de zijde van SJS wederom de bal op de lat eindigen. HS’88 had in eerste twintig minuten na rust volledig de overhand, maar verzuimde de openingstreffer te maken. Daardoor bleef SJS in de wedstrijd. In de 68e minuut moet Kroese het veld geblesseerd verlaten en hij werd vervangen door O19-speler Wientjes, die zeer verdienstelijk inviel. SJS bleef knokken, maar HS’88 bleef gevaarlijk.

SJS scoort

Toch zag je de krachten wegvloeien bij de gasten. Er ontstond iets meer ruimte op het veld en dus herstelde de balans enigszins. Het spel verhardde en de overtredingen volgden zich in rap tempo op. Scheidsrechter Mustafa moest alle zeilen bijzetten en was soms onduidelijk in zijn beslissingen, wat soms voor beide partijen olie op het vuur was. Goaltjesdief Springer, die vorige week nog de zo belangrijke gelijkmaker scoorde tegen koploper WVV, kwam in het veld voor Dos Santos. En toen gebeurde het. Een uitstekend opgezette aanval via Wientjes kwam terecht bij Springer, die de bal achter het standbeen langs doorspeelde naar de vrijgelopen Boels. De youngster kon alleen de zestien binnendringen en rondde keurig af, 1-0.

Heel HS’88 was in mineur en begrijpelijk. De teleurstelling droop er vanaf en dat maakte dat direct na de openingstreffer Heidema een dot van een kans kreeg. Hij kopte de uitstekende voorzet echter recht op de doelman af, die daardoor redding kon brengen. HS’88 was de kluts helemaal kwijt en weer Heidema ontsnapte aan de aandacht van de defensie, maar ditmaal was hij te gehaast met zijn poging. De bal ging hoog over. Scheidsrechter Mustafa trok veel tijd bij en dus bleef HS’88 het proberen, maar met lange diepe ballen kwamen ze niet meer in kansrijke positie voor het Knoalster doel. En zo werd de wedstrijd in de 98e minuut afgefloten en kwam aan alle spanning een einde. SJS pakte de zege en doet nog volop mee. De spanning neemt met de week toe.

Kraker tegen Borger

Volgende week staat de laatste topwedstrijd in het drieluik met de concurrentie op het programma. Na WVV (2-2), HS’88 (1-0) komt buurman SV Borger, de nieuwe koploper, op bezoek aan de Julianastraat. SJS heeft nog een rekening openstaan, want de heenwedstrijd werd met 1-0 verloren. Beide ploegen zijn volop in de race, dus hoe mooi wil je het hebben. Aftrap 14.30 uur aan de Julianastraat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Alteveer wint in topper overtuigend van Buinerveen

Alteveer won de topper tegen Buinerveen met duidelijke cijfers en zette daarmee de concurrent ...

Westerwolde wint eenvoudig van Meeden

Westerwolde kende een gemakkelijke middag tegen Meeden en won eenvoudig.

SPW met ruime cijfers langs KSC

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer twaalf en elf op het programma in ...