Buinerveen pakt titel in zondag 5e klasse D!

Buinerveen is kampioen geworden in de zondag 5e klasse D. Zelf won het van Witteveen, terwijl concurrent SVBC verloor van Weiteveen.

Foto Regina Korf, Buinerveen is kampioen!

Buinerveen is vandaag kampioen geworden in de zondag vijfde klasse D. Het leek erop dat het op de laatste speelronde aan zou komen, maar concurrent SVBC ging in eigen huis toch enigszins verrassend onderuit tegen Weiteveense Boys. Doordat Buinerveen wel won van Witteveense Boys ’87 is het niet meer te achterhalen en kroonde het zich tot kampioen van 5D.

Met nog twee wedstrijden te spelen was het verschil tussen Buinerveen en SVBC drie punten. Een overwinning was het devies voor de manschappen van Willy Kral en dan maar hopen op puntverlies van de concurrent. Tegenstander Witteveen was al uitgespeeld en dus leek het niet een al te moeilijke middag te gaan worden voor de koploper.

Nieuweling zorgt voor de beslissing

Qua scoreverloop was dat dan ook zeker niet het geval, want dat verliep crescendo voor Buinerveen, dat vroeg in de tweede helft al met 3-0 leidde. Michel Dijksma had zijn elftal voor rust op een 1-0 voorsprong gezet. Na de pauze sloeg ‘nieuweling’ Jay van der Hooft snel twee keer toe namens Buinerveen. De aanvaller maakte zeer recent nog de overstap van zaterdag vierdeklasser SJS en speelde pas zijn eerste wedstrijd voor Buinerveen. De bezoekers deden daarna nog wel wat terug via Mark-Jan Steenkamer, maar de overwinning kwam uiteindelijk niet meer in gevaar.

Vervolgens kwam er goed nieuws uit Barger-Compascuum waar SVBC met 2-3 had verloren van Weiteveen, wat zorgde voor een euforische feesttemming bij Buinerveen dat zich kroonde tot kampioen van de zondag 5e klasse D. Na 33 jaar keert Buinerveen weer terug in de vierde klasse.

Fotoverslag Regina Korf: Buinerveen – Witteveense Boys ’87

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen wint periodetitel na overwinning op Bareveld

Sellingen verzekerde zich van nacompetitie, Bareveld is nog altijd niet veilig.

Nieuw Buinen geeft niet thuis

Nieuw Buinen heeft de verrassende winst op koploper Alcides geen passend vervolg gegeven. Op ...