GKC gaat de bietenbrug op tegen Witteveense Boys ’87

GKC kwam slap voor de dag tegen Witteveense Boys ’87 en zag dat afgestraft worden met een nederlaag.

Een slap GKC speelde op zondag 2 oktober haar eerste thuiswedstrijd van de competitie, tegen Witteveense Boys’87. GKC verloor deze wedstrijd met 3-4.

GKC begon, onder toeziend oog van oud-trainer Cees Huizing erg zwak aan de wedstrijd. Vrijwel geen duel werd gewonnen, inzet was ver te zoeken. Achttien minuten lang kon GKC uit de problemen blijven, in de 19e minuut werd balverlies door een flitsende counter afgestraft door de mannen uit Witteveen, 0-1.

Ingrijpen

Trainer Sterken moest ingrijpen en koos ervoor om al voor rust de ongelukkige Lubbers te wisselen voor Pepping. De ingevallen Pepping was een voorbeeld voor zijn medespelers, zijn inzet en duelkracht brachten wat nieuwe elan. In de 38e minuut, werd er een vrije trap toegekend op het randje van de zestienmeter. ‘Goold Old’ Wieringh schoot de bal over de muur, een fantastische goal! Zodoende kon GKC, niet geheel terecht, met een beperkte schade naar de kleedkamer (1-1).

Slap GKC

Na rust bleef doelpuntenmaker Wieringh, die te weinig in het spel betrokken, werd achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Patrick Zondag. De tweede helft begon GKC, daar waar mogelijk, nog slapper dan de eerste helft. Amper één minuut in de tweede helft was voorbij en de 1-2 stond al op het scorebord. Vanaf rand zestienmeter kon een geheel vrijstaande middenvelder de bal binnenschuiven, doelman De Vries stond op het verkeerde been en had geen antwoord. Desalniettemin leek GKC wakker geschud en kwam het via een prachtgoal van Korthuis op 2-2. GKC wilde de touwtjes weer in handen nemen en begon beter te voetballen. GKC leek het tij te keren, maar een onzorgvuldig moment in de opbouw zorgde voor de 2-3 voor Witteveen. Tijdens de opbouw werd er op het middenveld balverlies geleden. Door het breed uit elkaar staan van centrale verdedigers Van der Weide en Hogenboom in de opbouw, had de spits van Witteveen na het veroveren van de bal een vrije doortocht. Van der Weide en De Vries deden er alles aan om een goal te voorkomen, maar in tweede instantie werd de bal toch binnengewerkt. Zodoende keek GKC vanaf minuut 56 wederom tegen een achterstand aan.

Alles of niets

GKC ging alles of niet spelen, op zoek naar minimaal een punt. Hele grote kansen bleven echter uit. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd werd weer dom balverlies van GKC afgestraft door Witteveen. Van der Helm speelde de bal te kort terug naar Nieuwenhave, waar een aanvaller van Witteveen dankbaar gebruikt van maakte, 2-4. Het slotakkoord was voor GKC, een vrije trap van Schuiling werd niet goed weggewerkt door de keeper van Witteveen, waardoor de goed ingevallen Pepping in minuut 90+2 de 3-4 kon binnentikken. Helaas voor GKC kwam het slotoffensief te laat.

Op zondag 9 oktober is het aan GKC om de eer te herstellen. Weiteveense Boys, de enige ploeg in klasse 5D zonder puntverlies, komt naar GKC. 14:00 uur gaat de bal rollen op sportpark Hoogte der Heide.

Opstelling VV GKC: De Vries, Nieuwenhave, Van der Heide, Hogenboom, Lubbers (31. Pepping), Van der Helm, Schuiling (C), Korthuis (74. Musch), Weishaupt, Wieringh (46. Zondag), Kolp

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16 blijft winnen

In een wedstrijd waarin De Treffer '16 op enig moment nog maar negen tegenstanders ...

Fotoverslag: Gieten, daar ga je!

Door met 0-1 van Weiteveense Boys te winnen heeft Gieten promotie naar de derde ...

Gieterveen moeizaam langs Veelerveen

Op sportpark Veelerveen werd zondagmiddag de wedstrijd tussen Veelerveen en Gieterveen gespeeld. Voor Gieterveen ...