Strijdend SJS wint gelukkig van FC Zuidlaren

SJS won enigszins gelukkig van FC Zuidlaren, maar pakte daarmee wel drie hele belangrijke punten.

Maart roert zijn staart en dat was hedenmiddag te merken op sportpark Julianastraat waar SJS de volle buit in eigen huis wist te houden. Het versloeg de nummer 4 van de ranglijst, FC Zuidlaren, met 2-1. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd ramde Floris Wientjes de bal hard in de rechterbovenhoek na uitstekend voorbereidend werk van Stan Tolner. De zege was onverdiend, maar daar maalde bij SJS niemand om. SJS krijgt door de overwinning weer wat lucht en stijgt een plaatsje op de ranglijst.

Het strijdplan was vooraf duidelijk. Als het niet mooi kan, dan maar lelijk. En dat bleek deze middag uitermate effectief voor de ploeg van trainer Schaart. Met een 5-3-2 opstelling begonnen de volgende elf aan de zware opgave om FC Zuidlaren te verslaan: De Jonge; Raadsveld, Kingma, Zuidema, Venema en Tolner; Rijkens, Breedveld en Wientjes; Dos Santos en De Koe. Op de bank begonnen Veldhuis, Leffers en Oosting. Oorspronkelijk zou Jan Springer ook bij de reserves zitten, maar hij haakte in de warming-up geblesseerd af.

Vertrouwen broos bij SJS

Op het moeilijk bespeelbare hoofdveld begon de wedstrijd onder de goed leidende scheidsrechter Dorgelo. Na een slechte reeks van SJS was het vertrouwen broos en dat bleek al direct in de eerste minuten. FC Zuidlaren zette vol druk en kwam in de 2e minuut al gevaarlijk dichtbij een openingstreffer. De redding van doelman De Jonge op het afstandsschot van Van Rooijen was echter prima en zou bleef SJS een vroege achterstand bespaard. Na een aantal corners op rij voor de gasten kwam er wat meer lucht voor de Knoalsters.

Daar waar niemand het verwachtte, kwam SJS zelfs op voorsprong. Geholpen door de wind toverde de uitstekend spelende Tolner een lange bal uit zijn hoge hoed die pardoes over de doelman zeilde, die eerlijk gezegd ook wel ver voor zijn doel stond: 1-0. Het makkelijker voetballende Zuidlaren liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. SJS beperkte zich vooral tot tegenhouden, maar deed dat wel met de juiste intensiteit en beleving. Het was niet altijd mooi om te zien, maar met wat stunt- en vliegwerk bleef de voorsprong tot aan het rustsignaal behouden.

Glijpartijen

De tweede helft begon met een heuse maartse stortregen, waardoor het veld alleen maar slechter werd. Glijpartijen en geen wit meer op de broekjes te bekennen. FC Zuidlaren zette druk, was de bovenliggende partij, kreeg kansen maar wist deze niet te verzilveren. SJS kwam vaker dan eens goed weg en mocht niet klagen over een portie geluk. Er werd geknokt en gestreden om iedere bal en iedere meter gras of beter gezegd, modder.

Toch viel de terechte gelijkmaker. SJS kreeg de bal niet goed weg uit de eigen zestien en goalgetter Van Rooijen schoot de bal via een SJS-verdediger binnen, waardoor doelman De Jonge op het verkeerde been stond: 1-1. Het zou toch niet weer dat SJS aan het kortste eind zou trekken hedenmiddag. De gasten wisselden en hun Bomber werd gebracht, maar die speelde gelukkig niet veel klaar op het zware veld. Ook SJS-trainer Schaart wisselde. De moegestreden Breedveld werd gewisseld voor routinier Veldhuis. Later kwamen ook Oosting en Leffers nog binnen de lijnen, respectievelijk voor De Koe en Kingma.

Dolle vreugde bij SJS

De wedstrijd naderde zijn einde en toch was daar nog bijna de winnende voor FC Zuidlaren. Een uitstekende voorzet werd door een invaller echter recht in de handen van doelman De Jonge gekopt. En daar waar iedereen van SJS zich al had neergelegd bij een knap gelijkspel, kreeg ineens Tolner het op zijn heupen. Hij veroverde de bal op eigen helft en zette het op een lopen. Drie, vier man werden uitgespeeld en op rand zestien bediende hij Floris Wientjes. Laatstgenoemde bedacht zich niet en ramde de bal keihard in het doel, 2-1.

Alles en iedereen van SJS viel over elkaar heen van vreugde, want direct floot scheidsrechter Dorgelo de wedstrijd naar de geschiedenisboeken. SJS won, weliswaar zeer onverdiend, van FC Zuidlaren. Maar een groot compliment voor alle spelers, want ze streden en knokten voor elkaar, als team. De Jonge met een aantal uitstekende reddingen, de buffelende Raadsveld, Zuidema en Venema, de uitblinkende Tolner en op het middenveld de strijdende Rijkens, Breedveld en Wientjes. Voorin de ‘lastpak’ voor iedere defensie Dos Santos en de vele meters makende De Koe. En ook de invallers deelden stuk voor stuk in deze heerlijke overwinning.

Laat dit het startsein zijn voor een prachtig voorjaar, waarin SJS zich nog altijd rechtstreeks wil handhaven in de 3e klasse. Met de huidige plaats 9 en de komende uitwedstrijd tegen directe concurrent DKB kan het volgende week een volgende stap in de goede richting zetten. Maar dat zal dan wel met dezelfde beleving, intensiteit en motivatie moeten zoals de ploeg vanmiddag aan de dag legde.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal is Weerdinge nu wel de baas

Het moet wel één van de ontmoetingen zijn geweest waar de spelers van Stadskanaal ...

Westerwolde verlus bekerwedstried

Westerwolde verlus de bekerwedstried teegn VAKO deur een scheidsrechterleke dwoaling vief minuutn veur het ...

WVV zaterdag begint met zevenklapper tegen Nieuw-Balinge

WVV zaterdag was een maatje te groot voor Nieuw-Balinge en won met ruime cijfers.