Stadskanaal pakt eerste driepunter tegen Peize

Stadskanaal boekte de eerste overwinning van het seizoen op bezoek bij Peize.

Foto Stoffer Bakker, Leon Bos op weg naar de bevrijdende 2-4 voor SC Stadskanaal.

Stadskanaal heeft zich op de derde speeldag van de competitie goed hersteld van de eerste twee nederlagen van het seizoen. De Knoalsters gingen er zowel de eerste- als tweede speelronde hard af tegen respectievelijk ASVB (5-2) en Valthermond (0-4), maar lieten tegen Peize zien het winnen niet verleerd te zijn. Stadskanaal won uiteindelijk met 2-4 en schreef zo de eerste driepunten van het seizoen bij.

De ploeg legde de basis voor de overwinning in de eerste helft. Het begin voor de manschappen van trainer Jordi Nijgh was uitmuntend te noemen. Al na drie minuten spelen stonden de bezoekers op voorsprong via een goal van Robin Boerhof. Een opsteker voor Stadskanaal, dat na twintig minuten spelen de voorsprong verdubbelde. Doelman Royce Geerlings bediende Leon Bos, die niet faalde in de afronding: 0-2.

Spanning in de slotfase

Toen na 37 minuten spelen de 0-3 viel, leek de wedstrijd helemaal al beslist. Wessel Klijnstra werd na een snelle counter bediend door Bos en prikte de bal binnen. Peize deed echter direct iets terug vanaf de aftrap via Maurijn Timmer. Toch hoefde Stadskanaal niet lang te vrezen dat het fout zo gaan deze middag in Peize, totdat een kleine tien minuten voor tijd de 2-3 op het scorebord verscheen. Tim Hagenauw bracht de spanning terug, maar in blessuretijd zorgde Bos met de 2-4 voor definitieve opluchting in het Knoalster-kamp. Een welkome overwinning voor Stadskanaal, dat zo van de hatelijke nul af is.

Foto Stoffer Bakker: Peize – SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC met tien man onderuit tegen HHCombi

GKC moest na een uur spelen met tien man verder en verloor uiteindelijk nipt ...

Westerwolde kansloos tegen oppermachtig Sellingen

Sellingen was een maatje te groot voor Westerwolde en won de derby met ruime ...

Borger sluit vierluik af met toernooiwinst en overwinning op Zwolsche Boys

Borger kende een goede oefenweek, waarin het goede resultaten haalde en in vier wedstrijden ...