GKC laat overwinning op SVBC in slotfase liggen

GKC leek op een zekere overwinning af te stevenen, maar gaf de winst in de slotfase nog weg.

Na twee voetballoze zondagen trad het vlaggenschip van GKC, onder toeziend oog van RTV Drenthe, thuis aan tegen koploper SVBC. De Gasselters leken op een zege af te stevenen, maar gaven die in de slotminuten nog weg: 3-3.

Vooraf een mooi affiche, voor de neutrale supporter ook zeker een spannende pot amateurvoetbal. Zowel GKC als SVBC begonnen fel aan de wedstrijd, grote kansen werden echter niet gecreëerd.

Gelijke stand voor rust

In minuut 11 van de wedstrijd kreeg SVBC aan de zijkant van het veld een vrije trap. Deze werd als voorzet in het zestienmetergebied gebracht. Een miscommunicatie tussen doelman De Vries en Van der Weide zorgde ervoor dat De Vries de bal losliet en de spits van SVBC de bal in het lege doel kon schuiven. Lang heeft de achterstand voor GKC niet geduurd. Met een splijtende pass zette Korthuis Kolp voor de keeper, Kolp omspeelde de keeper en schoof de bal binnen, 1-1. Met name GKC had nog grote kansen in de persoon van Kolp en Weishaupt om de score in de eerste helft uit te breiden, maar beiden wisten niet tot scoren te komen. Even dacht GKC nog aan een strafschop toen Pepping werd neergehaald door de doelman van SVBC. De bal was al weg en Pepping werd naar de grond gewerkt, echter wilde de leidsman van deze middag hier niet aan meewerken.

Venijn in de staart

Snel in de tweede helft kwam GKC op een 2-1 voorsprong, balverlies van SVBC werd afgestraft door Pepping, die een voorzet van Kolp afmaakte. Dit gebeurde al in de 46e minuut. GKC toonde het betere van het spel en had ook het overwicht. Veelal kon er via de goed spelende backs Lubbers en Van der Helm een aanval opgezet worden. In minuut 64 werd de voorsprong nog groter. Een ingooi van Kolp werd door captain Schuiling  doorgekopt naar de de net in het veld gekomen Pit, die op zijn beurt verlengde waardoor hij Weishaupt een niet te missen kans gunde, 1-3.  De wedstrijd leek gespeeld, SVBC probeerde aan te dringen maar wist eigenlijk alleen vanuit corners gevaar te stichten. In minuut 82 leek de 2-3 voor SVBC daar, maar Hogenboom wist een kopbal van de spits van SVBC met zijn borst van de lijn te halen. In minuut 87 viel dan toch de 2-3, slap balverlies van GKC werd afgestraft door de spits van SVBC die de bal over doelman De Vries heen schoot. GKC gaf de volledige buit in minuut 90 nog weg, na balverlies werd er niet goed omgeschakeld. De spits van SVBC kreeg de bal in zijn voeten en wist zijn hattrick te voltooien nadat die vrij makkelijk door de verdediging van GKC was gelopen.

Een gelijkspel dat voor de geelhemden als Gasselte voelt als een verliespartij. Op basis van de inzet en het spel deze wedstrijd had er meer ingezeten. Volgende week wordt de competitie hervat als GKC 1 op bezoek gaat bij De Treffer’16.

Opstelling VV GKC: De Vries, Van der Helm, Hogenboom, Van der Weide, Lubbers, Schuiling (C), Korthuis, Zondag (58. Pit), Pepping (73. Wieringh), Kolp, Weishaupt

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SV Mussel kansloos tegen SC Elim

Dat het moeilijk zou worden was bekend. Vijf weken na de 11-0 nederlaag tegen ...

SPW verliest ruim van WEO

Op het kunstgrasveld van de meest Noordelijke club uit Stadskanaal werd de wedstrijd tussen ...

SPW haalt uit in Winschoten

SPW heeft haar goede start in de vierde klasse een passend vervolg gegeven. Op ...