SJS en De Weide in evenwicht

SJS speelde gelijk tegen De Weide.

Soms moet je tevreden zijn met een punt, maar je schiet er uiteindelijk niet zoveel mee op. Toch was het gelijke spel tegen v.v. De Weide uit Hoogeveen een terechte afspiegeling van de onderlinge verhoudingen hedenmiddag aan de Julianastraat. Op het matig bespeelbare hoofdveld kwamen beide ploegen niet verder dan 1-1! En daar had iedereen achteraf wel vrede mee.

SJS mocht Thom Boels en Levi Kingma na blessures weer verwelkomen in de selectie. De opstelling werd ten opzichte van het gewonnen bekerduel tegen SV Bedum op twee plaatsen gewijzigd. Springer kwam op de plek van De Koe en Thom Boels keerde terug in de basis ten koste van Richard Veldhuis, die weer aansloot bij SJS 2. Op de bank begonnen reservedoelman Youri Bos, Levi Kingma, Tom Timmer en Arwen de Koe.

Afgekeurd doelpunt

Het was in de beginfase slordig aan beide kanten en daar hielp het veld niet in mee. Pas na een half uur werd de amusementswaarde voor het publiek wat groter, maar door het prachtige najaarsweer leek niemand daarvoor erom te malen. De Weide kwam dan ook op voorsprong, zo leek, maar scheidsrechter Leenknegt ging mee in het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Rijkens en keurde de goal af. SJS kwam goed weg. Daarna kreeg SJS twee goede mogelijkheden. Eerst werd Heidema de diepte ingestuurd en haal hem dan nog maar eens bij. Hij sneed naar binnen en wilde de keeper omspelen, maar die plukte heel attent de bal van zijn voeten. Vlak vóór rust was SJS het dichtste bij een voorsprong. Springer draaide zich vrij in de zestien en schoot met links de bal op de paal. En zo gingen beide ploegen rusten met 0-0. De defensies stonden als een huis en het publiek genoot van het zonnetje en de hoge temperaturen.

De Weide op voorsprong

Na rust kwam er meer leven in de brouwerij en ook de goed fluitende scheidsrechter Leenknegt probeerde de wedstrijd zoveel mogelijk een wedstrijd te laten worden. Kort na rust kwam SJS gevaarlijk in de zestien en de bal kwam tegen een hand van de verdediger van De Weide, echter hing de arm langs het lichaam en dus geen strafschop. Wegens commentaar op de leiding ontving de trainer van De Weide daarna een gele prent en ook de sterk spelende Zuidema moest er eentje incasseren. In de 58e minuut maakte Thom Boels een ongelukkige overtreding en daardoor kreeg De Weide een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal van doelman De Jonge. Het schot smoorde vervolgens in de muur, maar kwam geheel vrij in de zestien te liggen. De aanvaller van De Weide rondde vervolgens bekwaam af, 0-1. SJS moest in de achtervolging.

Gelijkmaker

In de tien minuten daarna had SJS het lastig. Het kwam niet meer goed in het haar spel en De Weide wilde de beslissing forceren. Dat lukte vervolgens bijna, maar de paal stond in de weg. En ook moest doelman De Jonge nog ingrijpen bij een stevig afstandschot. Echter, SJS vocht weer met elkaar voor een goed resultaat en trainer Schaart bracht wat verse krachten. De Koe, Timmer en Kingma gaven het elftal weer wat meer power en dat resulteerde in de gelijkmaker. Dos Santos speelde Heidema in en met een prachtige assist zette hij De Koe vrij voor de keeper. Die schoot de bal vervolgens onder de doelman door in het doel, 1-1. Twee minuten later had De Koe zich onsterfelijk kunnen maken. Boels onderschepte de bal en gaf De Koe de bal in de diepte. Deze kwam op de rand zestien, maar schoot net te hoog. Kans verkeken en nog altijd 1-1. In het laatste kwartier kon het alle kanten op, maar de krachten bij beide teams vloeiden langzaam weg. De Weide waagde nog een schot, maar die parreerde De Jonge met de vuisten. En zo floot scheidsrechter Leenknegt na 3 minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd. Met het gelijke spel blijft SJS in de brede middenmoot staan met 6 punten uit 5 wedstrijden (1 gewonnen, 3 gelijk en 1 verloren). Geen slecht moyenne, maar als gezegd leveren drie gelijke spelen slechts drie punten op. Het zegt echter wel alles dat in 3D alles dichtbij elkaar zit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS verliest weer van angstgegner

SJS speelde zaterdag de eerste wedstrijd van het seizoen. Het mocht aantreden op eigen ...

Onstwedder Boys houdt punt over aan spektakelstuk

Onstwedder Boys leek een mooie middag te gaan beleven tegen koploper Boerakker. Want na ...

Musselkanaal wint ook de derde finale

Met nog vier wedstrijden te spelen was de positie van Musselkanaal in de derde ...