Stadskanaal wint belangrijk kelderduel van Noordster

Stadskanaal deed goede zaken met de overwinning op Noordster en nam daardoor afstand van de laatste plaats.

Foto Stoffer Bakker, De 2-0 van Stadskanaal is in de maak.

Stadskanaal heeft uitstekende zaken gedaan door het kelderduel tegen Noordster met 3-2 te winnen. De Knoalsters zaten bij rust al op rozen met een 3-0 voorsprong, maar in de slotminuten werd het uiteindelijk nog billenknijpen. Desondanks werd de zege over de streep getrokken, waardoor Stadskanaal het gat met hekkensluiter Noordster naar zes punten bracht.

Vooraf stonden beide ploegen op de voorlaatste en laatste plaats, wat het belang van het duel goed af. Dat leek Stadskanaal zich ook te beseffen, dat in de beginfase de bezoekers overrompelde. Al na drie minuten spelen lag de bal in het doel via Dennis Vijfschaft, die een vrije bal zag binnenvliegen. Na tien minuten spelen stond ook de 2-0 al op het scorebord. Leon Bos werkte uit een corner de bal binnen.

Spanning in het slot

Een comfortabele voorsprong voor de Knoalsters, dat halverwege de eerste helft ook nog op 3-0 kwam. Kevin Nijmeijer kogelde een vrije trap vanaf een meter of 25 binnen. Het betekende eveneens de ruststand, nadat Stadskanaal zelfs nog had verzuimd op een grotere voorsprong te komen. In de tweede helft ebde het goede spel van de thuisploeg enigszins weg en lieten de bezoekers zich ook gelden. In de 64e minuut volgde dan ook de 3-1, die werd gescoord door Robert Tieks. Een stand waarop het ook leek uit te draaien, totdat het plotseling nog spannend werd in de slotminuten. Ryan Erents maakte enkele minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, waardoor het nog billenknijpen werd voor Stadskanaal. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor Stadskanaal een belangrijke zege uit het vuur sleepte.

Foto’s Stoffer Bakker: Stadskanaal – Noordster

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Het zit Pekelder Boys nog niet mee

Met één punt uit drie wedstrijden is de start van het nieuwe seizoen in ...

Valthermond met speels gemak langs Gruno

Valthermond beleefde een makkelijke middag tegen Gruno en won met duidelijke cijfers.

Titan moet op herhaling na nederlaag tegen Read Swart

Titan wist niet te winnen van Read Swart en heeft donderdag nog een nieuwe ...