Zakelijke overwinning Borger op CSVC

Borger boekte een degelijke overwinning op CSVC.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger boekte een zakelijke overwinning op CSVC.

Na de eerste uitoverwinning twee weken geleden tegen Veenhuizen was Borger vorige week gebrand om door te gaan stomen op de ranglijst. De Koning Winter bleek echter spelbreker. Er werd met man en macht gewerkt om het veld op De Drift sneeuwvrij te krijgen, maar het mocht niet baten. De thuiswedstrijd tegen Vitesse ’63 werd afgelast. Een week later zag de wereld er heel anders uit. Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje stonden de groenhemden in Coevorden aan de aftrap voor het duel met CSVC. Op basis van de ranglijst moesten de mannen van hoofdtrainer Arne Joling deze kunnen winnen, al wist men ook dat de Ganzenstadbewoners in de tweede seizoenshelft een stuk beter op dreef zijn dan tijdens de maanden voor de winterstop. Van onderschatting mocht beslist geen sprake zijn.

Drie momenten, één goal
Het Technisch Kader van Borger moest enigszins puzzelen voorafgaand aan dit duel. Vaste basisklanten Floris Hiddink (blessure) en Levi v/d Span (verhinderd) waren niet beschikbaar. Gelukkig stonden oudgedienden Melvin Ottens en Luuk Kenter te trappelen om terug te keren in de basisopstelling. De luxe van een brede selectie!

Al snel werd duidelijk dat de neutrale toeschouwer deze middag niet de grote winnaar zou worden. Beide teams zakten in wanneer de tegenstander de bal had. De opbouw was traag, al kan het ook uitgelegd worden als zorgvuldig en wanneer er eens een bal de diepte in werd gestuurd leverde dit veelal balverlies op. Nee, genieten was het niet langs de lijn. Het groenwitte deel van de supporters veerde na een klein kwartier voetballen op toen Tim Edens, als eindstation van een ingestudeerde hoekschop, hard richting doel schoot. Het leder zoefde langs de verkeerde kant van paal en lat. Aan de andere kant ontsnapte Ismail Uçan een vijftal minuten later knap aan zijn bewakers. Ook zijn inzet eindigde echter niet tussen de palen. Het derde en laatste echte wapenfeit in het eerste bedrijf leverde wel een doelpunt op. Hendrik Gustin schoot voor de vijfde opeenvolgende wedstrijd raak. De credits gingen voor een groot deel naar Benjamin Mazeau die middels een lange pass een werkelijk voortreffelijke assist leverde.

In the pocket

De tweede helft was zo mogelijk nog saaier dan de eerste, al probeerde CSVC wel iets hoger te gaan staan. Dat zorgde ervoor dat de gasten enigszins zoekend waren in de veldbezetting, maar tot problemen aan de kant van de bewoners van de Hunebedhoofdstad leidde dit eigenlijk nooit. De mogelijkheden waren bijzonder spaarzaam aan beide kanten. De paar keer dat er wel gevaar ontstond voor één van beide goals, dan was dit aan de zijde van de thuisploeg. Zo lang de marge slechts één doelpunt was bleef de spanning wel in de lucht hangen. Dat Borger een kwartier voor tijd een strafschop kreeg was dan ook zeer welkom voor de bezoekers. Gijs Roda werd net binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De door Mazeau onberispelijk ingeschoten strafschop voelde bevrijdend voor een ieder met een groenwit hart. Deze was ‘in the pocket’.

Koning van de gelijke spelen

In de zak was de 0-2 overwinning inderdaad. Het slotoffensief van de oranjehemden bleef uit, waardoor Borger voor het eerst deze competitie twee wedstrijden op rij wist te winnen. Twee keer in een uitwedstrijd zelfs, dus dat mogelijke ‘syndroom’ verdwijnt in de kliko. Volgende week ontvangen de groenwitten WVV uit Winschoten. De uitwedstrijd werd tamelijk kansloos door Borger verloren, men heeft dus nog iets goed te maken. Wordt het drie op een rij, of wordt het een zeldzame thuisnederlaag? De TOTO-spelers kunnen het beste een drietje noteren. WVV is deze competitie immers de absolute Koning van de gelijke spelen, maar liefst 8 (!) keer deelden de roodzwarten de punten, zo ook afgelopen zaterdag knap tegen koploper ZZVV.

Opstelling Borger: Haandrikman, Van Dijk, Edens, Brink, Kaspers, Speelman, Ottens, Gustin (85. Oving), Mazeau, Kenter en Roda.

Foto’s Alle Oldenbeuving: CSVC – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen nog steeds ongeslagen

Nieuw Buinen is het seizoen 2016-2017 uitstekend begonnen. De oranjehemden behaalden elf punten uit ...

Musselkanaal onderuit bij EMMS

Musselkanaal verloor van EMMS en moet de nacompetitie in.