Onstwedder Boys had geen moeite met hekkensluiter BSVV en is klaar voor de topper tegen RWF.

Onstwedder Boys heeft zich zaterdagmiddag in Bovensmilde gerevancheerd voor de 3 – 0 nederlaag vorige week tegen Mussel. Laagvlieger BSVV werd met 1 – 4 geklopt, waardoor de ploeg van Guus Zantinga nu drie punten voorsprong heeft op concurrent RWF. Komende zaterdag staat de wedstrijd tussen de Boys en RWF op het programma.

Bij Onstwedder Boys ontbrak deze middag Anne Wilzing, die nog niet hersteld is van een enkelblessure. BSVV won vorige week eenvoudig met 5 – 0 van NWVV en heeft de punten hard nodig om degradatie te ontlopen.

Al in de eerste minuut van de wedstrijd is het Kaji Mohammed die namens de thuisclub vanaf een meter of twintig de bal net over het doel van de Boys schiet. Het zal één van de spaarzame momenten zijn in de eerste helft dat de ploeg uit Bovensmilde gevaarlijk kan worden. Na vijf minuten spelen laat keeper Melvin van den Broek de bal los en krijgt Jarno Sterenborg de kans om de score te openen. In eerste instantie schiet hij de bal tegen van den Broek aan en vervolgens gaat zijn tweede poging net naast. In de elfde minuut komt Onstwedder Boys alsnog op voorsprong. Marcel Paans verovert de bal en weet met een bekeken pass Gerko Scheper te bereiken, die keeper van den Broek kansloos laat: 0 – 1. Vijf minuten later wordt het ook 0 – 2 als Sven Jaegers van achteruit met een prima lange bal Jarno Sterenborg in stelling brengt. Sterenborg kan ongehinderd richting het doel van BSVV gaan en geeft de keeper van de thuisclub geen kans.