SJS boekt cruciale zege op concurrent Veenhuizen

SJS boekte een hele belangrijke overwinning op naaste concurrent Veenhuizen.

SJS boekte een cruciale zege in de strijd om handhaving in de 3e klasse D. Na een serie mindere resultaten (in de laatste 5 wedstrijden werd er slechts 1 keer gewonnen) telde alleen maar een overwinning om weg te blijven uit de onderste regionen. Helaas moest dit wederom plaatsvinden op een hobbelig hoofdveld, waarbij er wel zou zijn gemaaid op vrijdag. Daar was echter weinig van te zien. Beide ploegen moesten er mee dealen en uiteindelijk kwam SJS als winnaar uit de strijd.

Het schoot ook uit de startblokken. Al in de 2e minuut kreeg De Koe de bal op een presenteerblaadje van Heidema, die zijn tegenstander weer eens te snel af was. De moeilijk scorende De Koe verzilverde dit cadeautje echter helaas niet, waardoor de 0-0 nog op het scorebord bleef staan. SJS had een optisch overwicht in de beginfase, maar ook Veenhuizen liet zich niet onbetuigd. Een kopballetje miste echter kracht en ging naast de goal van De Jonge.

Vooral Heidema was op dreef. Hij was in de 19e minuut dichtbij een goal, maar zijn schot met links miste kracht en werd een simpele prooi voor de doelman van de gasten. Zo bleef het tot de 25e minuut gelijk. SJS kwam verdiend op voorsprong, nadat Heidema dit keer wel doeltreffend was. Niet veel later kreeg diezelfde Heidema een open kans voor zijn tweede treffer, maar de bal werd ternauwernood door een verdediger van de lijn gehaald. Veenhuizen kreeg daarna wat meer grip door fysieke duels en ook het uit de tent lokken van SJS. Die laatste ging mee in het spelletje en verloor daardoor het overwicht. De gasten kwamen een aantal keren gevaarlijk voor de goal van SJS en in de 43e minuut kwam het langszij. Een vrije trap, die verdediger Venema geel opleverde, werd in de doelmond van SJS geslingerd en in de scrimmage voorkwam De Jonge eerst een treffer, maar in de rebound was het wel raak. Vlak vóór rust kreeg SJS de deksel op de neus, 1-1. En zo gingen beide ploegen aan de thee.

Het volledige verslag is te lezen via de volgende link: SJS – Veenhuizen

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Beloften Stadskanaal nipt onderuit tegen GVAV-Rapiditas

Door een nieuwe organisatie werd de beloftencompetitie in Groningen en Drenthe omgedoopt tot de ...

Gasselternijveen wint bij EHS’85

Wessel Koomans had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de overwinning van Gasselternijveen.

Sellingen wint nipt van Gieterveen

Sellingen was zondagmiddag de meest gelukkig ploeg en pakte drie punten op bezoek bij ...