Invallers schieten Titan langs SVZ

Titan boekte een overwinning bij SVZ en dat was te danken aan de invallers.

Na de overwinning van vorige week was het voor de rood-witten van belang om de weg naar boven door te zetten. Aan de hand van de invallers werd op bezoek bij het onbekende SVZ een degelijke overwinning geboekt: 0-2.

Moeilijk bespeelbaar veld

Deze middag kon er om uiteenlopende redenen geen beroep worden gedaan op Klaas Anne Postmus, Mike Mensen en Karsten Stavast. SVZ leek in de openingsfase beter bij de les en was het meest dreigende zonder dat er echt kansen te noteren vielen. Het veldspel was van beide kanten erg slordig. Het veld speelde hierin zeker een rol. De neerslag van afgelopen week had gezorgd voor een zacht en glad veld. Leidsman Jager had daarom besloten dat de warming-up niet op het hoofdveld gedaan kon worden. Gedurende de eerste helft waren de kansen schaars. Titan werd enkel gevaarlijk via een schot van Patrick Luiten en een voorzet van gelegenheidsback Julian Bruining die prompt op de lat viel. SVZ dacht vlak voor rust een strafschop te krijgen na een handsbal in het zestienmetergebied, maar het werd slechts een vrije trap die voor de thuisploeg niks opleverde.

Invallers maken het verschil voor Titan

Ook na de rust leek SVZ beter bij de les, maar de verdediging van Titan stond goed deze middag waardoor SVZ nauwelijks tot kansen kwam. Titan raakte daarentegen het houtwerk. Een voorzet van Peter van Elten werd door Roy Super tegen de paal gekopt. Henri Goeree besloot Jos Smidt en Dennis Katoen binnen de lijnen te brengen en dat sorteerde effect. Titan kwam aan de leiding via Smidt. Smidt passeerde zijn directe tegenstander en schoot raak: 0-1. SVZ testte doelman Poede met een vrije trap van ruim twintig meter, maar Poede hield zijn doel schoon. Uit de tegenaanval verdubbelde Titan de voorsprong. Tim Kollmer was het eindstation van een goed uitgevoerde counter en Kollmer schoot zuiver raak: 0-2. In het restant waren er kansen voor de bezoekers om aan alle spanning een einde te maken, maar een derde treffer bleef uit. SVZ kwam in de slotfase niet verder dan een kopbal van de Vries waardoor Titan de tweede overwinning op rij boekte. Volgende week speelt Titan voor de beker en dan gaat het op bezoek bij Ruinen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC verslaag Buinen in kelderduel

Afgelopen zaterdag speelden EEC en Buinen hun eerste van twee wedstrijden in het Paasweekend. ...

Gieten verliest van fel Twedo

Gieten is tegen de eerste competitienederlaag van het seizoen aangelopen. In Veenoord werd er ...

Onstwedder Boys blijft 4e klasser na nederlaag tegen SVN ’69

Onstwedder Boys speelt ook volgend seizoen in de 4e klasse, het verloor van SVN ...