Westerwolde onmachtig tegen degelijk Engelbert

Westerwolde kon geen vuist maken tegen Engelbert en leed opnieuw een nederlaag.

In een wedstrijd waarin andermaal de inzet de laatste plaats in de tussenstand van de competitie in de derde klasse B was, leed Westerwolde in eigen huis opnieuw een nederlaag. Na negentig minuten voetbal stond er een eindstand van 3-0 in het voordeel van de gasten uit Engelbert op het scorebord. Na deze derde competitienederlaag staat Westerwolde met één schamel puntje op nog steeds de laatste plaats en is het gat met de “veilige” negende tot en met vijfde plaats intussen opgelopen tot vijf punten. Gelet op de lange competitie op zich nog geen man over boord, maar om weer omhoog te kunnen kijken moet eerst dit puntenverschil wel worden overbrugd. Voor de komende weken dus werk aan de winkel voor staf en spelers om het tij te keren, hetgeen met het deze middag vertoonde spel wel eens een moeilijke kan worden. En als dan de nodige passie ook nog grotendeels ontbreekt, dan zou het wel eens een lang seizoen voor de Vlagtwedders kunnen worden.

Engelbert comfortabel aan de thee

De eerste vijfentwintig minuten zag het er niet naar uit dat Westerwolde deze zondag tegen een nederlaag aan zou lopen. Men kon veelal op een goede manier mee met de tegenstander, maar door onzorgvuldigheid in aanvallend opzicht en deels door het maken van verkeerde keuzes, lukte het niet om het doelman Niek Bos van Engelbert echt moeilijk te maken. Een goed schot van Kevin v.d. Laan in de 18e minuut werd door de sluitpost van de gasten op prima manier klemvast gepakt. In de 26e minuut dan het eerste doelpunt van deze middag. Een hoge bal vanaf de rechterkant werd door de defensie van Westerwolde niet op de juiste manier ingeschat, waardoor het voor Jordi Rasterhoff een kleine moeite was de bal achter keeper Bas Boonman van de thuisclub te deponeren: 0–1. En in de 33e minuut was het opnieuw raak voor Engelbert. Na een prima opgezette aanval kwam de bal aan de rechterkant terecht, waarna de strakke voorzet vanaf die zijde op simpele wijze bij de tweede paal door Bert Roede werd binnengetikt: 0–2. In het laatste kwartier van deze eerste speelhelft vielen er voor zowel Westerwolde als Engelbert weinig echte scoringskansen meer te noteren en derhalve kon de deze middag accuraat fluitende arbiter Wigchers uit Exloo beide ploegen en hun begeleiding met een 2–0 voorsprong voor Engelbert onder buiige omstandigheden naar de thee sturen.

Machteloos Westerwolde

Na een kwartier pauze probeerde Westerwolde in ongewijzigde samenstelling de aansluiting met Engelbert te bewerkstelligen. Hoewel de goede wil getoond werd, bleef de ploeg van de trainers Richard Streuding en Merill Wakker onmachtig in aanvallend opzicht en bovendien van tijd tot tijd kwetsbaar in het verdedigende spel. Keeper Bos van Engelbert werd dan ook weinig tot niet op de proef gesteld, mede doordat het richting het eigen publiek spelende Westerwolde er zelden doorkwam bij de robuuste verdediging van de Engelberters. Ook een drietal gelijktijdige wissels in de 60e minuut bracht geen verandering in het spel en het aantal doelrijpe kansen. En toen er in de 73e minuut jammerlijk balverlies op het middenveld werd geleden, kon de veelvuldig scorende Jamie House ongehinderd oprukken richting doelman Boonman. Namens Engelbert zijn eerste en enige doelpunt van de middag volgde, waardoor voor Westerwolde het pleit werd beslecht: 0-3. Ook een eretreffer zat er voor de thuisclub niet meer in, zodat Wigchers zonder gele kaarten te hoeven uitdelen, de wedstrijd voor zowel Westerwolde als Engelbert naar het archief floot.