Onstwedder Boys verliest van HFC ’15

Onstwedder Boys leed na twee overwinning op rij weer eens een nederlaag.

Na twee opeenvolgende overwinningen is het Onstwedder Boys zaterdagmiddag niet gelukt om de zegereeks voort te zetten. HFC ’15 uit Hoogkerk won verdiend met 1-2, in een duel waarin de thuisclub veel moeite had met het gevarieerde en snelle aanvalsspel van de gasten.

HFC ’15 stond na drie wedstrijdrondes nog puntloos onderaan. Onstwedder Boys daarentegen bevond zich voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats, achter koploper Helpman. Beide teams speelden vijf jaar geleden voor het laatst tegen elkaar in de competitie.

HFC ’15 begint sterk aan de wedstrijd en zet vanaf minuut één veel druk. Onstwedder Boys blijft in de beginfase met moeite overeind. De eerste mogelijkheid is daarna voor de thuisclub, als keeper Jonathan Hensens van HFC een hoge bal loslaat en Anne Wilzing vervolgens Harm Visser in stelling brengt. Zijn schot wordt door Hensens gepakt, die daarmee zijn fout weer goed maakt. Kort daarna speelt Jarno Sterenborg zich goed vrij, maar zijn schot gaat via een verdediger naast. HFC weet in de eerste helft met lange ballen steeds weer de aanvallers te bereiken. Zo ontstaat er een aantal keren gevaar voor het doel van Onstwedder Boys. Rein Koudstaal moet redding brengen als één van de aanvallers van de ploeg uit Hoogkerk op het doel schiet en een schot van Frank Volkers ketst via de paal terug het veld in. De beste mogelijkheid voor de thuisclub is voor Jarno Sterenborg, die zijn tegenstander uitkapt in het strafschopgebied, maar vervolgens de bal niet goed raakt. Vijf minuten voor rust slaan de gasten toe. Onstwedder Boys leidt balverlies na een corner, waarna Rutger Hofsteenge in de omschakeling wordt aangespeeld en op het doel van Onstwedder Boys af kan gaan. Oog in oog met Rein Koudstaal scoort Hofsteenge beheerst: 0-1. Kort voor rust komt de ploeg van trainer Harold Molanus goed weg, als Rick van Lent na een snelle aanval bij de tweede paal kan binnenschieten, maar tot opluchting van Onstwedder Boys naast schiet. Zo wordt de rust bereikt met een 0-1 stand.

Het volledige verslag is te lezen via de volgende link: Onstwedder Boys – HFC ’15

Bron: Onstwedde.info