SJS opgelucht de winterstop in na overwinning op SVBO

SJS sloot de eerste seizoenshelft af met een belangrijke overwinning en blijft zo in de bovenste regionen bivakkeren in 4F.

Op de laatste wedstrijd vóór de winterstop stond ineens veel druk, want de zeer onverwachte nederlaag tegen LEO Loon en dus duur puntverlies zou SJS nog duurder kunnen komen te staan zonder resultaat in de uitwedstrijd tegen SVBO. En voetballen in Barger Oosterveld leverde in het verleden louter minimale overwinningen op, dus een gemakkelijke middag kon het geenszins worden.

Weifelend begin SJS

SJS begon op het kunstgras in Barger Oosterveld wat weifelend aan de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste fase kreeg het al gauw de eerste mogelijkheden op een voorsprong. Het was de rappe Heidema, die alleen door kon richting de zestien. Echter week hij teveel uit naar links, terwijl naar binnen snijden om de bal voor zijn rechter te krijgen een betere optie was geweest. Zijn schot met links ging over het doel. SVBO liet zich ook niet onbetuigd en zocht de aanval veelal via de lange bal. Tot veel gevaar leidde dit nog niet direct.

Ook de tweede kans was niet besteed aan Heidema. Dit keer deed hij bijna alles goed, maar zijn schot werd op de doellijn geblokt en dus bleef het bij 0-0. En dan krijg je, zoals vaker dit seizoen, de deksel op de neus. Door miscommunicatie achterin viel de bal plots achter de Knoalster defensie en met een subtiele touch prikte Joey Zwiers de bal over doelman Zuur in het doel, 1-0. SJS kon de mouwen opstropen, want het zou en moest weer in de achtervolging.

SJS op voorsprong

Toch bleek wanneer er druk gezet werd op de defensie van de gastheren dat er genoeg te halen viel deze middag. Met name de jonge Panneman deed dat zeer goed. Hij was energiek, zette goed druk, had goede acties en speelde een uitstekende eerste helft. En dat bleek de opmaat naar de gelijkmaker, want bij een balherovering gaf Groenewold een uitstekende pass op De Koe, die zijn tegenstander in de luren legde en beheerst de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 1-1.

Het geloof was terug bij SJS en het beloonde zichzelf als snel naar de gelijkmaker. Nu was Heidema de aangever en wederom had De Koe het laatste woord. Hij omspeelde de doelman en schoof wederom de bal beheerst binnen, 1-2. Het was wachten op meer, maar toch bleef het spel van SJS wisselvallig. En daar waar de ploeg vooruit zou moeten blijven spelen, zakte het toch weer in en gaf het de gastheren de kans om weer gevaarlijk te worden. Dat leidde uiteindelijk niet tot hele gevaarlijke situaties, waardoor SJS met een voorsprong de rust in ging.

Enerverende tweede helft

In het tweede bedrijf gebeurde er van alles, maar werd het spel er niet beter op. SVBO ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook goede kansen daarop, maar doelman Zuur en de verdedigingslinie hielden in het eerste kwartier stand. SJS werd echter teruggedrongen en kreeg even geen grip op de wedstrijd wat uiteindelijk resulteerde in de gelijkmaker van SVBO topscorer Niels Wessels. Hij prikte zijn 11e van het seizoen tegen de touwen, 2-2. Toch wist SJS de wedstrijd naar zich toe te trekken en kwam het opnieuw op voorsprong. Uit een korte corner kwam Heidema in kansrijke positie om het doel onder vuur te nemen, alleen ketste zijn bal op de paal net onder de kruising. De rebound kwam echter in de voeten van Zuidema, die het overzicht behield en Thijmen Raadsveld de gelegenheid bood om de bal binnen te schieten, 2-3. Tussendoor had Groenewold een gele kaart ontvangen voor een ongelukkige handsbal.

SVBO moest gaan drukken en zo werden de ruimtes almaar groter. SJS moest even later met 10 man verder. Na een overtreding, waarbij Groenewold de aanstichter was, werd de bal weggetikt en naar mening van de scheidsrechter door Groenewold (wat niet zo bleek te zijn). Dat betekende de tweede gele en rood voor Groenewold. SJS moest met tien man verder. De gastheren roken bloed, maar SJS hield stand. Bos was inmiddels in het veld gekomen voor de moegestreden Panneman en hij speelde uiteindelijk een belangrijke rol in de beslissende 4e treffer van SJS.

Drie punten mee naar Stadskanaal

Een mooie pass van Wientjes stelde Bos in de gelegenheid om de ver uitgekomen keeper te omspelen. Naar de zijkant gedwongen gaf hij een uitstekende voorzet, die hoog werd binnengeschoten door Kingma, 2-4. De drie punten gingen mee terug naar Stadskanaal en dat was na het laatste fluitsignaal een opluchting. SJS gaat de winterstop in met een prettig(er) gevoel en bivakkeert nog steeds in de top van 4F. Het aantal verliespunten zet de Knoalsters weliswaar op een voorlopige plek vier met een virtuele achterstand van 5 punten op SV Borger, 4 punten op Hollandscheveld en 1 punt op FC Assen. Echter zullen die ploegen eerst maar eens de punten moeten pakken natuurlijk. Het gat met plek vijf (CSVC) bedraagt virtueel 2 punten.

Het zijn de 5 ploegen, die we bij de start van de competitie zagen als titelkandidaten. SJS moet zich eerst maar eens richten op een nacompetitieplek, maar mag blijven dromen. Het zal dan wel stabieler in haar prestaties moeten worden, want met 4 verliespartijen tegen SCN, Hollandscheveld, Wildervank en LEO Loon heeft het al kostbare punten verspeeld. De herstart van de competitie is (ijs en weder dienende) op zaterdag 3 februari, uit in Nieuwlande tegen SCN. Laat SJS daar nu net iets tegen recht te zetten hebben.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC paar maten te groot voor hekkensluiter Bellingwolde

HOC was veel te sterk voor Bellingwolde en zette een monsterscore neer. HOC blijft ...

Nieuw Buinen in zwaar weer

Na de desastreus verlopen wedstrijd in Heerenveen vorige week, die geflatteerd met 4-0 werd ...