Wedstrijd van de week: Borger en Hollandscheveld houden elkaar in evenwicht

Borger en Hollandscheveld hielden elkaar in de topper in 4F in evenwicht en daarvan profiteerde vooral de concurrentie.

Foto Alle Oldenbeuving, de topper tussen Borger en Hollandscheveld eindigde onbeslist.

De koploper op bezoek bij de club met de minste verliespunten in de 4e klasse F. Voor zowel het bezoekende Hollandscheveld als voor gastheer Borger een mooi affiche om de competitie te hervatten. Het weer leek ook nog eens mee te zitten. Een winters zonnetje scheen prettig boven Sportpark de Drift. Enigszins verraderlijk, want het briesje was frisser dan menigeen had ingeschat. De voetballers deerde het niet. Zij waren blij dat ze eindelijk weer voor het ‘echie’ mochten.

Borger leidt bij rust

De wedstrijd was nog geen vijf minuten onderweg toen uw verslaggever al drie grote kansen in zijn digitale kladblok had gekrabbeld. Twee keer Hollandscheveld en één keer Borger. Honderd procent kansen waren het. Allen vakkundig om zeep geholpen. Het publiek ging er eens goed voor staan. Dit beloofde wat! Na dertien minuten voetballen was het wel raak. Dylan Berghuis gaf namens Borger het laatste tikje na bediend te zijn door Gijs Roda, die attent reageerde op een slordigheidje in de opbouw bij Hollandscheveld. De gasten gingen met opportunistisch spel op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde, na enkele gemiste kansen, nog binnen het half uur de gelijkmaker op. Bas Kaspers verloor het luchtduel, waarna Robin Bijl één op één met doelman Mark Wolters geen fout maakte. Even later kon Hendrik Gustin de thuisploeg weer op voorsprong schieten. Zijn lob eindigde echter aan de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor rust viel de 2-1 alsnog. Vanuit een corner plofte de bal voor de voeten van Roda, die simpel binnenschoot. Het was het laatste wapenfeit van een eerste helft waarin beide teams veelvuldig de lange bal hanteerden. Goed was het veldspel daarmee niet, maar over het aantal kansen hadden de toeschouwers ook absoluut niets te klagen.

Zwabber

Na de thee hadden de gasten al in de eerste minuut kunnen scoren. Wolters redde knap op een kopbal vanuit een hoekschop. Hollandscheveld voerde de druk langzamerhand steeds meer op. Het leverde hen meerdere grote kansen op. De 51-jarige doelman van Borger leek echter schier onklopbaar deze middag. Aan de andere kant had Hendrik Gustin de wedstrijd moeten beslissen. De watervlugge goaltjesdief miste voor open doel, na op een presenteerblaadje bediend te zijn door Berghuis. Achteraf gezien een dure misser. Hollandscheveld kwam namelijk nog wel op gelijke hoogte. Held Wolters werd schlemiel toen hij zich verkeek op een vrije trap van Roy Strijker. Een kolderiek moment, maar het viel de keeper niet aan te rekenen. De zwabber, vlak voor de simpele vangbal die de ervaren goalie in gedachten had, kon niemand voorzien. In de slotfase probeerden beide teams het nog wel, maar het was gedaan met de kansen. Met de 2-2 eindstand kon een ieder uiteindelijk wel leven.

Top 4 schuift in elkaar

Een uitslag die door concurrenten FC Assen en SJS vermoedelijk met gejuich zal zijn begroet. De top 4 schuift zo nog meer in elkaar. Met CSVC vanaf plek 5 op het vinkentouw belooft het een zinderende tweede seizoenshelft te worden. Het kan weleens tot aan de laatste wedstrijd spannend blijven in de strijd om het kampioenschap.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Hollandscheveld

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys wint eenvoudig van Nieuw-Balinge

Onstwedder Boys kende geen moeite met laagvlieger Nieuw-Balinge en won met ruime cijfers.