Borger plichtmatig langs VAKO

Borger boekte een plichtmatige zege op VAKO en deed daarmee goede zaken in de titelstrijd.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger boekte een regelmatige zege op VAKO en deed daarmee goede zaken in de titelstrijd.

Een bliksemstart hielp koploper SV Borger afgelopen zaterdagmiddag in het zadel. Op bezoek bij staartploeg VAKO uit Vries stond het al na drie minuten op een 0-1 voorsprong. De van een blessure teruggekeerde topscorer Hendrik Gustin kwam na een kluts oog in oog met doelman Rolf van Wijk te staan en rondde beheerst af.

Blaffen, niet bijten

Het was niet bepaald het startsein voor een spectaculaire eerste helft. Sprankelend was het allemaal niet wat de lijstaanvoerder deze middag liet zien. De groenhemden hadden weliswaar grotendeels de controle over het duel, maar waren in balbezit te slordig om de tegenstander echt haar wil op te leggen. In het eerste half uur waren de spaarzame uitvallen van de thuisploeg zelfs het meest dreigend. Al bleef dat ook vooral bij blaffen zonder te bijten. Borgerdoelman Mark Wolters werd slechts één keer echt getest, nadat een vrije bal achter de defensie landde. De ervaren keeper kon zich op tijd voor de bal werpen.

Vlam in de pan

Na een dik half uur sloeg de vlam even in de pan toen Gustin in botsing kwam met Van Wijk. Laatstgenoemde pakte de Borgernaar bij het weglopen bij de benen en mocht gelukkig zijn dat scheidsrechter Beens deze actie slechts met geel bestrafte. Een paar minuten later kwamen beide hoofdpersonen elkaar weer tegen toen Gustin knap werd weggestoken door Gert Jakobs. De watervlugge goaltjesdief probeerde langs de vijandelijke doelman te glippen en werd hierbij ten val gebracht. Beens gaf een strafschop en spaarde Van Wijk door hem niet zijn tweede gele kaart voor te schotelen. Het buitenkansje werd door Gustin koel benut. Nog voor rust had de tweevoudig doelpuntenmaker de wedstrijd al definitief kunnen beslissen. Nu was het echter niet raak.

Klooiende Borgernaren

Direct na rust was het weer Gustin die een grote kans kreeg. Deze keer won Van Dijk het van hem. Borger bleef nog tien minuten aanzetten om de derde te maken. Nadat het daar niet in slaagde werd het duel opnieuw rommelig. Borger liep veelte klooien en had geluk dat VAKO niet bij machte was om te profiteren. De Vriezenaren probeerden het wel, ze kwamen over hun linkerflank ook een aantal keren gevaarlijk door, maar het ontbrak hen aan precisie in de buurt van de vijandelijke zestienmeter. Een kwartier voor tijd waren het toch de groenhemden, die voor de derde keer deze middag het net wisten te vinden. Gijs Roda scoorde met een beetje hulp van doelman Van Dijk. De 1-3 van Milan Gorter uit een vrije trap was slechts voor de statistieken van belang. Een kopbal van VAKO eindigde vervolgens nog op de paal, zo bleef het 1-3.

Volgende week weer veel spanning

Borger deed dus wat het moest doen en kon de wekelijkse balans opmaken. Het leverde tevreden gezichten op. In de bovenste helft van de ranglijst won naast Borger alleen SCN. De overige concurrenten verloren punten. De bewoners van de Hunebedhoofdstad leidende dans nu met vijf punten voorsprong op FC Assen en SCN. Daarachter volgen Fit Boys en SJS op zeven punten van de koploper. Volgende week ontvangt Borger de streekgenoten van SJS, terwijl FC Assen en SCN het onderling gaan uitvechten. Fit Boys mag het dan tegen VAKO proberen. Denk overigens niet dat het al beslist is. In de 4e Klasse F is het elke week weer anders!

Foto’s Alle Oldenbeuving: VAKO – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen pakt punt tegen ‘angstgegner’ Heiligerlee

Gieterveen pakte een punt tegen Heiligerlee, al had het ook nog lang uitzicht op ...

Nieuw Buinen onderuit bij SVBO

Nieuw Buinen verloor van SVBO, maar zal er vooral volgende week moeten staan tegen ...