Voorzichtigheid troef bij Borger op bezoek bij Wildervank

Wildervank en Borger hielden elkaar opnieuw in balans en scoorden wederom niet.

Foto Alle Oldenbeuving, Wildervank en Borger konden het publiek opnieuw niet bekoren met een doelpuntloos gelijkspel.

Voor de tweede keer in korte tijd speelden Borger en Wildervank doelpuntloos gelijk. Voor Borger was het al het derde doelpuntloze gelijkspel in de afgelopen vier wedstrijden en dat is toch wel erg magertjes voor een ploeg met kampioensaspiraties. Het mag van geluk spreken dat de concurrentie ook wekelijks punten verspeelt.

Voorzichtig spelend Wildervank en Borger

In Wildervank stond er voor beide ploegen het nodige op het spel. Borger lijkt samen met SCN te gaan uitmaken wie kampioen wordt en kon zichzelf afgelopen zaterdag op matchpoint zetten in de titelstrijd. Wildervank was nog volop in de race voor de derde periodetitel waarin SVBO de belangrijkste concurrent is. Er ontstond een berekenende wedstrijd waarbij beide ploegen al vroeg in het duel genoegen leken te nemen met een gelijkspel.

De openingsfase van het duel was voor Wildervank dat het balbezit mocht hebben van Borger. De thuisploeg zocht vooral via de zijkanten naar de snelle aanvallers en het grootste gevaar voor rust deed zich voor na een minuut of vijf spelen. Vanaf de zijkant werd een voorzet teruggelegd maar voordat de spits kon afronden was Borger-aanvoerder Matthijs Brink er als de kippen bij om de bal weg te werken. Aan de andere kant kwam Borger er via de rechterflank een paar keer gevaarlijk door maar tot grote kansen leidde het niet. Vlak voor rust kreeg Borger een tweetal grote kansen om met een voorsprong aan de thee te gaan. Eerst was het Tim Speelman die de bal uit een voorzet voorlangs schoot en even later kreeg Gijs Roda in het strafschopgebied een vrije schietkans. Zijn inzet was niet overtuigend genoeg en kon worden gered door de Wildervank-doelman.

Weinig spektakel voor toeschouwers bij Wildervank – Borger

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Borger zakte in en probeerde in de uitbraak snel de aanvallers te zoeken. Hendrik Gustin stuitte in de zevenstigste minuut op de doelman en de rebound was aan invaller Robert-Jan Oving niet besteed. In plaats van ineens uit te halen wachtte Oving te lang en kon zijn inzet worden geblokt. Het gevaar van Wildervank beperkte zich tot een aantal standaardsituaties. Tot echt grote kansen leidde het niet en de vijfmans-verdediging van Borger bleef eenvoudig overeind. Na 4 minuten blessuretijd vond scheidsrechter Jagt het welletjes en kon de balans worden opgemaakt.

Titel lonkt voor Borger

Na een aantal weken vrijaf speelt Borger op 11 mei thuis tegen Fit Boys. Alleen bij een overwinning van Borger en puntverlies van SCN (dat op bezoek gaat bij VAKO) kan dan de titel worden binnengehaald. In ieder ander scenario wordt de titelstrijd pas definitief beslist op de laatste wedstrijddag wanneer Borger op bezoek gaat bij Hollandscheveld. Hopelijk speelt Borger de laatste twee duels wel met de overtuiging van een kampioenskandidaat, iets wat in de afgelopen weken helaas ontbrak.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Wildervank – Borger

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gasselternijveen laat overwinning glippen

Gasselternijveen heeft dure punten laten liggen in de strijd op de koppositie in de ...

Borger blijft in de race voor promotie

Na de thuisnederlaag tegen Waskemeer moest Borger afgelopen zaterdag de draad weer oppakken in ...

De Treffer ’16 nipt onderuit bij SVBC

De Treffer '16 ging met minimaal verschil onderuit op bezoek bij SVBC.